هشدارنیوز - هنری کیسینجر وزیر امور خارجه اسبق آمریکا وتئوری پرداز موضوعات خارجی وسیاست بین المللی آمریکا بازگشت آمریکا به توافق هستهای برجام با ایران را خطرناک ، پرهزینه معرفی کرد.
پایگاه اسپکتیتور در گفتگویی که با این سیاست مدار گهنه کار و 99 ساله آمریکایی داشت ، از قول وی نوشت :
«توافق رخ داده با ایران در دوران اوباما توافقی ناکافی وخطرناک است.»
کسینجر همچنان ضمن مخالفت خود با شروع این توافق توسط آمریکا با ایران افزود :
«نظر من این بود که راستیآزمایی وعدههای ایران بسیار دشوار خواهد بود و گفتوگوها الگویی ایجاد میکرد که طبق آن پیشرفت هستهای ایران احتمالاً کمی کند میشد».
در ادامه این گفتگو این سیاست مدار و استراتژیست ارشد حوزه سیاست خارجی آمریکا برای بازگشت آمریکا به برجام گفت: «الان مشکل مذاکرات جاری هستهای این است که بازگشتن به توافقی که از ابتدا ناکافی بود بسیار خطرناک است».
لازم به ذکر است که قاطبه سیاست مداران واستراتژیست های آمریکا همراه با کسینجر از این باب مخالف مذاکرات هسته ای آمریکا با ایران بودند وهستند که مقوله مهمی به زعم آنها مانند قدرت منطقه ای و موشکی ایران در برجام مورد توجه قرار نگرفته است.
کسینجر اضافه کرد: «همه نگرانیهایی که درباره توافق اصلی داشتم را الان هم دارم. هنوز مفاد آن توافق را ندیدهام اما واقعاً هیچ جایگزینی برای حذف قوای هستهای ایران وجود ندارد».
در این راستا برخی کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی با تشویق آمریکا فعالیت های هسته ای ایران را متهم به اهداف نظامی نمودند که این اتهام بارها از سوی ایران رد شده است.
البته ضمن اینکه بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کرده و هر بار صلح آمیز بودن انرژی هستهای ایران را تایید نموده اند ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
جمهوری اسلامی در حالی که آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به تمامی تعهداتش را تایید کرده بود ، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از توافق برجام خارج شد.
دولت «جو بایدن» از بدو ورود با کاخ سفید مدعی بود که تا امروز هم ادامه دارد بنا دارد از طریق مذاکرات هسته ای در وین ، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند، اما تا امروز بدون انجام اقدامات لازم برای عمل به این وعده در حالی که دولت رئیسی در ایران اعلام آمادگی نموده است با اعمال تحریم های جدید وتهدیدات بزرگ عملاْ سیاست فشار حداکثری را علیه ایران ادامه داده است.
چندین دور مذاکره در وین میان گروه 1+4 و ایران از یک طرف و آمریکا از طرف دیگر انجام شد اما کارشکنی های آمریکا در گفتوگوها مانع از رسیدن به نتیجه شده است.
حالا روز های گذشته هم که این کشورها با در خواست آمریکا و سفر بورل به ایران در قطر دور هم جمع شده بودند ، باز هم شاهد کارشکنی و زیاده خواهی های آمریکا بودیم که صدای اروپایی هم در آمد .
البته با توجه به نیاز اروپا و آمریکا به برجام و نشستن سر یک میز با ایران ، ممکن است روزهای آتی شاهد نشست های ادامه دار تری در باره مذاکرات تا رسیدن به حصول مورد نیاز طرف های در گیر باشیم .

